top of page

Amber Clarke who?

Amber Clarke is schrijfster en auteur, afgestudeerd in journalistiek. Ze schreef voor verschillende tijdschriften en kranten en recenseerde lange tijd films en series bij een jongerenwebsite.

Geboren en getogen in een klein dorp zag ze altijd al de charme in van een goed verhaal. 

AmberClarke_Avatar
About: About

Het begin

Mijn liefde voor verhalen begon in 2007, toen mijn ouders me van mijn televisiescherm weglokten om te schrijven over een verdwaalde snottebel.


Een uur en enkele zinnen later stond het daar op dat papier, een zeer abstract en kort verhaal over de snottebel die tijdens een picknick haar ouders kwijtraakte. 
Sindsdien werden verhalen mijn manier om aan de wereld te ontsnappen en er nieuwe te creëren. 

About: Text
AmberClarke_TheView.JPG
About: Image

Wat voorafging

Mijn eerste schrijfsels - die diep in mijn verborgen archief zitten - vertelden heel veel over mijn prioriteiten op dat moment. Op mijn zevende schreef ik over die snottebel en op mijn negende waagde ik me aan een vertelling van High School Musical. Schrijven was geweldig. Hallo? Ik kan zomaar scenario's verzinnen en mensen raken? Sign me up! 

Door de jaren heen verbreedde mijn interesse zich iets verder dan Troy Bolton. Ik schreef verslagen voor mijn schoolkranten, werkte mee aan een buurtkrant, deed redactie bij een mediabedrijf en schreef een toneelstuk dat enkele jaren geleden werd opgevoerd. Ik doe ondertussen al zo'n vier jaar improvisatietoneel en ontdekte tijdens mijn studies ook een appreciatie voor fotografie. Als ik maar kan vertellen, dan ben ik gelukkig. 

In maart 2022 kreeg ik de eer om mee te werken aan de bachelorproef van een studente radio. Ik schreef zeven kortverhalen over zeven zonden die daarna werden uitgewerkt tot een podcast. Dat ik afstudeerde betekent gelukkig niet dat het vertellen ophoudt...

About: Text
DSC_0104.JPG
About: Image

Wat volgt

Op deze website vind je meer over mijn toekomstige projecten en ongebruikte teksten die ik ooit schreef. Het is jammer wanneer je een leuk stukje neerpent en er uiteindelijk nooit meer iets mee gebeurt omdat het verhaal niet werkt. In de nabije toekomst verschijnt de pagina 'Stories' waar je die verloren verhalen kan vinden. 

Binnenkort breng ik mijn allereerste boek uit en ik werk momenteel aan een fantasieboek dat ik ooit heel graag de wereld in wil sturen. Lekker spannend allemaal...

About: Text
AmberClarke_BooksandPlants_edited.jpg
About: Image

Mijn favorieten

Favoriete boeken

  • Unravel Me - Tahereh Mafi

  • Letters to the Dead - Brigid Kemmerer

  • Caraval - Stephanie Garber

  • All Your Perfects - Colleen Hoover

  • I'm still alive - Kate Alice Marshall

Favoriete citaten

  • "I want so many things,” he whispers. “I want your mind. Your strength. I want to be worth your time." - Unravel Me

  • "I'm in love with you, and I know that love is just a shout into the void, and that oblivion is inevitable, and that we're all doomed and that there will come a day when all our labor has been returned to dust, and I know the sun will swallow the only earth we'll ever have, and I am in love with you." - The Fault In Our Stars

  • "I love you more this year than any year that came before it." - All Your Perfects

About: Text
bottom of page