top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAmber Clarke

Heilig Boontje Kortverhaal

Ik schreef zeven kortverhalen voor @heiligboontje.luisterverhaal, een podcast over de zeven zonden. En ja, het was me het avontuur wel. Op 23 maart 2022 verschenen Invidia (nijd), Superbia (ijdelheid) en Acedia (luiheid) op Spotify. Verhalen over identiteit, zelfliefde en de razende snelheid van een draaiende maatschappij. Belangrijke onderwerpen die de dag van vandaag erg actueel zijn.


Hoe het begon

Twee weken lang leefde ik in de hoofden van meer dan zeven verschillende personages die elk een zonde begingen. Van jeugd tot het sterfbed, geen enkele ziel ontsnapte aan z'n lot. Hoe dat begon? Wel, ik kreeg op een willekeurige woensdag een berichtje dat een studente radio een auteur zocht om verhalen voor haar eindwerk te schrijven. En natúúrlijk zei ik meteen ja.

De dag nadat ik toezegde, belden we om te bespreken wat de podcast eigenlijk inhield. Want daar had ik toen ik ja zei nog geen idee van. Dat werd deel van de uitdaging, omdat we in korte tijd de onderwerpen en verhaallijnen verzonnen en ik de teksten binnen veertien dagen bij haar moest krijgen. Challenge accepted.


Zeg maar wat

De radiomaker en ik zochten samen naar onderwerpen met betekenis zodat de verhalen niet enkel vertelsels waren, maar ook thema’s bespraken die er de dag van vandaag toe doen. In de meeste gevallen gooide ik wat ideeën in de lucht en liet zij weten wat ze ervan vond. De juiste of boeiende concepten bleven plakken.

Sommige verhalen hebben de podcast niet gehaald, maar ik kijk ernaar uit enkele van de ongebruikte teksten te publiceren om mijn website. Er zit er één tussen die mijn hart heeft gestolen en gebroken. 💔 Ik vond het alvast een ontzettend leuk om hieraan te werken en heb er van genoten om de personages tot leven te horen komen in het luisterverhaal. Zelf luisteren? Klik op de button hieronder!3 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page